Σωκράτης Βαρδάκης: «Με διάφορα τεχνάσματα αρνείται η Κυβέρνηση την προσφορά των αποσταγματοποιών»

Το θέμα της προσφοράς αδιάθετης τσικουδιάς για την παρασκευή αντισηπτικών από τον Σύλλογο Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Ηρακλείου, φέρνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, εδώ και περίπου ένα μήνα, οπότε εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, έχει παρατηρηθεί μεγάλη ζήτηση σε αντισηπτικά είδη. Η χρήση των ειδών αυτών, δεν προορίζεται μόνο για την προσωπική υγιεινή, αλλά και για χρήση στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της χώρας.

Για να αντιμετωπίσει μάλιστα την αυξημένη ζήτηση (για τον μήνα Μάρτιο η εκτίμηση είναι ότι κυμάνθηκε στο 1.500% σε σχέση με πέρυσι), το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προχώρησε σε συνεννόηση με την Α.Α.Δ.Ε., για παραγωγή αντισηπτικών από τις κατασχεμένες ποσότητες αλκοόλ.

Από την άλλη μεριά, ο Υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στις 26 Μαρτίου 20, ότι η πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών, η αιθυλική αλκοόλη δηλαδή, κυρίως εισάγεται και ότι η διαδικασία αγοράς, γίνεται με καθεστώς πλειστηριασμού, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της τιμής της και κατά συνέπεια αύξηση της τιμής του τελικού προϊόντος.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς, για να αποφευχθεί η μεγάλη δαπάνη, που θα προκληθεί εις βάρος του προϋπολογισμού με την εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης, να αξιοποιήσουν την προσφορά του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Ηρακλείου, για την παραγωγή αντισηπτικών, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.