Σωκράτης Βαρδάκης: “Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στέλνουμε ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο”

«Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στέλνουμε ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Οι αγώνες του εργατικού κινήματος, τα ιστορικά γεγονότα του Μάη του 1886, ο κόσμος της εργασίας που σήμερα έχει γονατίσει από όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος του, μας δημιουργούν την υποχρέωση να δώσουμε τη μητέρα των μαχών, ενάντια στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που απαιτεί ξανά απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στο βωμό του κέρδους.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Η Κυβέρνηση κηρύττει πόλεμο στον κόσμο της εργασίας και φέρνει δραματικές αλλαγές, όπως την κατάργηση του οκταώρου και την επιβολή δεκαώρου, τον διπλασιασμό του ετήσιου ορίου υπερωριών με χαμηλότερος απολαβές, προωθεί τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταργεί επί της ουσίας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαλύει το συνδικαλιστικό κίνημα. επιτρέπει ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, ποδήλατο και εξωτερικοί χώροι

Με τις αλλαγές που προωθεί διαλύει την κοινωνική, την οικογενειακή και προσωπική ζωή, απομονώνει τους εργαζόμενους και τους αφήνει μόνους και ανυπεράσπιστους, ομήρους πιέσεων και του φόβου της ανεργίας, απέναντι σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνα και θυσίες καταργούνται από μία ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Σήμερα ενώνουμε όλοι τις φωνές μας, για εργασία με αξιοπρεπείς όρους. 135 χρόνια μετά το αιματοβαμμένο Σικάγο, είναι ορατή η επιστροφή στη βαρβαρότητα με κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Ξεκινά ένας πόλεμος από τον οποίο δεν πρέπει να λείψει καμία και κανένας.»

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΣΥΡΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣΥΜΜΑΧΙΑ ασταμάτητα δουλεύουν δου μόνοταρολόγια όχι στη Φθηνή ελαστική όχι εργασία κατάργηση 8မpo"

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.