Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλάει από το βήμα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία σήμερα το βράδυ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σωκράτης Βαρδάκης: Με «απαγορευτικό» Χαρδαλιά η απουσία ενημέρωσης στην ανέτοιμη Κρήτη

Ο κόσμος στην Κρήτη έχει ξεσηκωθεί από την έλλειψη ενημέρωσης που υποτίθεται πληρώνουν τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα ως τον Σεπτέμβριο, ακυρώθηκε λόγω μη… αδειοδότησης από τον Ν. Χαρδαλιά ακόμη και προγραμματισμένη συνέντευξη του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, ενώ «αγνοούνται» τα ξενοδοχεία καραντίνας, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκρ. Βαρδάκης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ο κ. Βαρδάκης κατήγγειλε την πλήρη έλλειψη ενημέρωσης για την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία, παρά τα εκατομμύρια που κατέβαλε στα ΜΜΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την «λίστα Πέτσα» για καμπάνια ως τον Σεπτέμβριο. Δεν υπάρχει ενημέρωση στην Κρήτη, τόνισε, είναι 3-4 ημέρες που έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος λόγω και της έναρξης αφίξεων από Βρετανία και Σουηδία.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές «δεν απαντούν τα τηλέφωνα» που τους αναζητούν οι δημοσιογράφοι, χτες υπήρχε προγραμματισμένη συνέντευξη του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό, που τελικά δεν έγινε γιατί «δεν δόθηκε άδεια από την αρμόδια υπηρεσία, να ενημερώσουν τον κόσμο τι γίνεται στο νησί, αν έχουμε κρούσματα, να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει», είπε ο κ. Βαρδάκης, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι ο κ. Παπαγεωργίου ο ίδιος «απάντησε ότι δεν πήρε άδεια από τον κ. Χαρδαλιά να ενημερώσει».

Το τοπίο είναι θολό, μετά το «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» του Κ. Μητσοτάκη από την Σαντορίνη βρισκόμαστε στον αυτόματο πιλότο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης. Ακούγαμε για ξενοδοχεία καραντίνας στην Κρήτη, δεν είδαμε τίποτα, είναι ασαφές εάν και πού βρίσκονται ή πηγαίνουν άτομα με κορωνοϊό. Και την ίδια ώρα, καλούνται να εμπλέκονται στους ελέγχους για κορωνοϊό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, χωρίς κανένα μέσο ατομικής προστασίας, οι… πυροσβέστες του, προσέθεσε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει πάλι να μεταθέσει την ευθύνη, είτε στους πολίτες είτε στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, για το τι θα συμβεί. Δεν είναι έτοιμη, όπως και η Κρήτη δεν είναι έτοιμη.