Σωκράτης Βαρδάκης: «Μετά και αυτήν την ήττα κα. Κεραμέως ένας μόνο δρόμος υπάρχει, η παραίτησή σας.»

Ηχηρό μήνυμα από τους εκπαιδευτικούς απέναντι στον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας, ήττα μεγατόνων για την κυβέρνηση. Καμία νομιμοποίηση στο αποτέλεσμα των εκλογών – παρωδία.

Η εκπαιδευτική κοινότητα για άλλη μια φορά έδειξε τον δρόμο. Απέναντι στον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της Υπουργού Παιδείας, που εν μέσω γενικού lockdown, απορρίπτοντας κάθε διάλογο και παρά την απόσυρση των ψηφοδελτίων του συνόλου των παρατάξεων σε όλη τη χώρα, επέλεξε να διοργανώσει μόνη της ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία με εφορευτικές επιτροπές επιλεγμένες από το Υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί απάντησαν με συντριπτική αποχή από τη διαδικασία, που κατά τόπους αγγίζει το 95%!

Η πρωτόγνωρη αυτή αποχή των εκπαιδευτικών αποτελεί ένα χαστούκι για τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που για άλλη μια φορά έκλεισαν πεισματικά τα αυτιά τους στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και επιχείρησαν με τα «εντέλλεσθε» να εξαναγκάσουν τους συμμετέχοντες στη διαδικασία.

Η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξαν όλο αυτό το διάστημα να σταθούν απέναντι στα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, αφήνοντας τα σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία και γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη. Η κ. Κεραμέως με τις επιλογές της, έθεσε μόνη της τον εαυτό της στο περιθώριο. Εάν διαθέτει ίχνος ευθιξίας, το μόνο που έχουμε πλέον να περιμένουμε από την ίδια, είναι η παραίτησή της.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.