Σωκράτης Βαρδάκης: «Μετά από πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, το Υπουργείο, έστω και τελευταία στιγμή προς ανακούφιση των ιδιοκτητών έδωσε ολιγόμηνη παράταση για την «τακτοποίηση» όλων των αυθαιρέτων»

Μέσω αναφοράς προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σωκράτης Βαρδάκης και Μανόλης Θραψανιώτης, είχαν καταθέσει από 24 Οκτωβρίου 2019, την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με την οποία είχε ζητηθεί παράταση για τη υπαγωγή στην διαδικασία τακτοποίησης των αυθαίρετων κτισμάτων και για τις δηλώσεις στο κτηματολόγιο, καλώντας το αρμόδιο Υπουργείο να εκτιμήσει την πολυπλοκότητα της διαδικασίας και να δώσει παράταση προς ανακούφιση πάντα των ιδιοκτητών.

Μετά από πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, το υπουργείο, έστω και τελευταία στιγμή έδωσε παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2020, διότι έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός εκκρεμοτήτων. Ρυθμίσεις για το θέμα των αυθαιρέτων συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Μετά την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Υπουργός, στην απάντηση του, θα απαιτείται σημαντικά μεγαλύτερη δαπάνη από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου προκειμένου αυτό να «τακτοποιηθεί».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.