Σωκράτης Βαρδάκης: «κ. Χατζηδάκη με μαθηματική ακρίβεια οδηγείτε τον ΕΦΚΑ σε διάλυση»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων τ. ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης, για θέματα που άπτονται της λειτουργίας, των Υποκαταστημάτων e-Ε.Φ.Κ.Α., πραγματοποίησε ο Σωκράτης Βαρδάκης. Στη συνάντηση, εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Βασίλης Κοκκινάκης, η Αντιπρόεδρος κα. Αθηνά Μποτώνη, η γ.γ. κα Κατερίνα Κυριακάκη, ο ταμίας κ. Γιάννης Κασσωτάκης και το μέλος κα Μαίρη Κεφαλούκου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών (Τ.Δ.Ε.), καθώς εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οι επιτροπές είτε λόγω πανδημίας, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού, είτε ακόμα και λόγω ανεπάρκειας της Διοίκησης του e-Ε.Φ.Κ.Α., δεν πραγματοποιούνται με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί εκκρεμότητες από ενστάσεις ασφαλισμένων. Όπως ενημερώθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης κατά τη συνάντηση, Υποκαταστήματα e-Ε.Φ.Κ.Α. στην υπόλοιπη χώρα, λειτουργούν τις Τ.Δ.Ε. ακόμα και με τηλεδιάσκεψη.

Επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, η έλλειψη προσωπικού πλέον στον e-Ε.Φ.Κ.Α. έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς ενδεικτικά ενώ το 2017 υπηρετούσαν στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του Εσταυρωμένου 100 υπάλληλοι, σήμερα μετά και την ενοποίηση των ταμείων σε ένα φορέα, υπηρετούν μόλις 70.

Στο περιθώριο της συνάντησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ο Σωκράτης Βαρδάκης επισκέφθηκε την Διευθύντρια του Υποκαταστήματος κ. Ειρήνη Κανακουσάκη, η οποία πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά της και διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθούν οι εκκρεμότητες στα συνταξιοδοτικά αιτήματα.

«Κάθε μέρα που περνάει χωρίς το Υπουργείο να αντιλαμβάνεται τον όγκο των εκκρεμοτήτων και χωρίς να υποστηρίζει τα Υποκαταστήματα του e-Ε.Φ.Κ.Α., τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι. Ακόμα και η περιβόητη πρωτοτυπία του κ. Χατζηδάκη να επιστρέψουν οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του Οργανισμού για να συνδράμουν στο έργο απονομής συντάξεων, δυστυχώς 3 μήνες μετά έχει αποδειχθεί κενό γράμμα, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί στη πράξη.» 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.