Σωκράτης Βαρδάκης: «κ. Βρούτση τα ψέματα και η κοροϊδία έχουν κοντά ποδάρια. Χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι όπως και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων.»

«Με στόμφο και έπαρση, προσπαθείτε να πείσετε ότι με την τροπολογία της Παρασκευής, θα καλύψετε τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό, πάλι ακολουθείτε λάθος πολιτικές.

            Αφουγκραστείτε επιτέλους την κραυγή αγωνίας 400 χιλιάδων εργαζομένων, που τους οδηγείτε στην εξαθλίωση.

  • Να ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων από την 1η Μαΐου οπότε και προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) να προσληφθούν
  • Να καλυφθεί το σύνολο του μισθολογικού κόστους για όλους τους εργαζόμενους στον Τουρισμό – Επισιτισμό και σε εισφορές, βάσει των Συλλογικών Συμβάσεων, όπως γίνεται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι το 60% μόνο για το χρονικό διάστημα που δεν εργάζονται.
  • Να παραταθεί  η ισχύ Συλλογικής Σύμβασης (Σ.Σ.Ε.) για ένα επιπλέον έτος, όπως έχει διατυπωθεί το αίτημα του Σωματείου των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων»

δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, καταθέτοντας παράλληλα αναφορά την ανακοίνωση του Σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων «ΕΡΜΗΣ», που συνεχίζει και την ερχόμενη Δευτέρα της απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι Οδηγοί ζητούν το δικαίωμα στην εργασία, την με αξιοπρέπεια επιβίωση των οικογενειών τους και την στήριξη της εργασίας και όχι την επιδότηση της ανεργίας.

Επιτακτικά ζητούν όμως και την αποκατάσταση της νομιμότητας με την επαναπρόσληψη όλων των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.