Σωκράτης Βαρδάκης: «Κύριε Υπουργέ πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι η άρνηση και η αναλγησία σας οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση;»

Μετά την απόρριψη των τροπολογιών για τα πολύ σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τους ανέργους, ο Σωκράτης Βαρδάκης, μέσω επίκαιρης ερώτησης, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων να δώσει απαντήσεις από το βήμα της βουλής.

Δύο βασικά θέματα επίκεινται να τεθούν επί τάπητος. Εξ’ αυτών είναι η πρόβλεψη της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας, για το έτος 2021 χωρίς περιορισμούς και συγκεκριμένα ανεξαρτήτως αν οι δικαιούχοι έχουν ήδη επωφεληθεί της παράτασης του άρθρου 7, της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. (Α’ 68).

Ακόμα ο Σωκράτης Βαρδάκης, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει και για τον ασφαλισμένο άνεργο, απασχολούμενο σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα, που επιδοτείται για πρώτη φορά, ώστε κατ` εξαίρεση, ειδικά για το έτος 2020 και μόνο, εκτός από τις κατά περίπτωση προϋποθέσεις του νόμου, να μην απαιτείται η συμπλήρωση των 80 ημερομισθίων, τον τελευταίο χρόνο πριν την έναρξη της επιδότησης, καθώς κάτι τέτοιο λόγω συγκυριών και συγκεκριμένα λόγω πανδημίας, κατέστη στις περισσότερες περιπτώσεις αν όχι ανέφικτο, τουλάχιστον δύσκολο.

Η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς, κυρίως επηρέασε αρνητικά την ζωή των ανέργων. Τα λιγοστά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την δήθεν στήριξη των ανθρώπων αυτών, σε καμία περίπτωση δεν ενίσχυσε την θέση τους, μέσα σε όλη αυτή την κρίση που διανύουμε. Οι πολιτικές αυτές φαίνεται να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ζωή των δικαιούχων επιδότησης ανεργίας που επλήγησαν βαριά από την αρχή την έναρξη της πανδημίας, σε σημείο να αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.