Σωκράτης Βαρδάκης: “Κύριε Πρωθυπουργέ, με αλχημείες και ψέματα οδηγείτε τους εργαζόμενους στην εξαθλίωσηΔεν ζητάμε τίποτα λιγότερο από το να κρατά ο Πρωθυπουργός τις υποσχέσεις του και τίποτα περισσότερο από τους αρμόδιους Υπουργούς, να υλοποιούν τις δεσμεύσεις αυτές”

Από την μία ο Πρωθυπουργός της χώρας δεσμεύεται δημόσια ότι δεν θα μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς στήριξη, από την άλλη οι Υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται να αδιαφορούν για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα της πρώτης επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζομένων για το έτος 2020. Δεν μπορεί άλλωστε να δοθεί άλλη ερμηνεία μετά και την απόρριψη της πρότασης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία κατατέθηκε από 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη και στηρίχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, στην Ολομέλεια από τον Βουλευτή Λασιθίου Θραψανιώτη Μανόλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι επιδοτούμενοι, πέραν των πενήντα ημερών εργασίας (νομοθετήθηκε με το νόμο 4722/20 κατ εξαίρεση για το έτος 2020) στην ασφάλιση ανεργίας του ΟΑΕΔ, καλούνται να πληρούν και το κριτήριο των 80 ημερομισθίων σε κάθε έτος, κατά τα δύο προηγούμενα πριν από την έναρξη της επιδότησης έτη. Η συμπλήρωση όμως των 80 ημερών εργασίας, λόγω συγκυριών και συγκεκριμένα λόγω πανδημίας, κατά το έτος 2020, κατέστη στις περισσότερες περιπτώσεις αν όχι ανέφικτη, τουλάχιστον δύσκολη.

Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε “Οι πρακτικές αυτές δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ζωή των εποχιακά εργαζόμενων που επλήγησαν βαριά από την αρχή της πανδημίας, σε σημείο να αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.