Σωκράτης Βαρδάκης: «Κύριε Μητσοτάκη, δεν θα μείνουμε απλοί θεατές στην σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων»

Στεκόμαστε άλλη μία φορά και όσες ακόμα φορές χρειαστεί, στο πλευρό των εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό και στα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης. Έναν κλάδο, που δέχθηκε τεράστιο πλήγμα μέσα στην πανδημία και που δυστυχώς, δεν έχει μέχρι σήμερα επαρκώς στηριχθεί, από την Κυβέρνηση.Οι εργαζόμενοι έχοντας κυριολεκτικά οδηγηθεί στην εξαθλίωση, από τις πολιτικές της ΝΔ, σε σημείο να αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης, διεκδικούν τα αυτονόητα:

● Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου.

● Εμφάνιση των ενσήμων από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020 και απόδοση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.

● Πλήρη εφαρμογή των Κ.Σ.Σ.Ε. για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους.

● Επαναφορά της απόδοσης του εφάπαξ στην 20ετία.● Ένταξη των ειδικοτήτων του κλάδου στα ΒΑΕ όπως ήταν πριν την οικονομική κρίση.

● Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είμαστε δίπλα τους, στηρίζοντας, μέσα και έξω από τη Βουλή, τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που στέκονται

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.