Σωκράτης Βαρδάκης: “Κρατάμε αναλλοίωτη μέσα μας τη μνήμη της προσφυγιάς, τον πόνο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που ξεριζώθηκαν από τη γη τους”

Με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ως επακόλουθο του τουρκικού εθνικισμού ενάντια στο Ελληνικό στοιχείο της περιοχής, αποτελεί ένα από τα μελανότερα σημεία της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Άνθρωποι εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν, περιουσίες λεηλατήθηκαν με το δράμα να κορυφώνεται με τον βάρβαρο διωγμό των Ελλήνων  από τα χώματα της Μικράς Ασίας, μετά και την κατάρρευση των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή το 1922.

Μέσα μας κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της προσφυγιάς.

Μέσα μας κρατάμε αναλλοίωτο, τον πόνο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που ξεριζώθηκαν από τη γη τους»           

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998  και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.