Σωκράτης Βαρδάκης: «Κοινωνική δικαιοσύνη, ένα διαρκές αίτημα»

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.

Κοινωνική δικαιοσύνη, ένας  όρος που αφορά στην άσκηση πολιτικής και τη δίκαιη κατανομή πόρων.

Κοινωνική δικαιοσύνη, το πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίες βάζουν στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων τον άνθρωπο.

Οικονομικά επιτυγχάνεται με ανακατανομή του πλούτου ενός κράτους  μέσα από το φορολογικό σύστημα με τη μορφή είτε οικονομικών πόρων, είτε υπηρεσιών, δημόσιων και δωρεάν, όπως υγεία και παιδεία.

Κοινωνικά επιτυγχάνεται με τη διασφάλιση της προσβασιμότητας όλων στην οικονομική και κοινωνική ζωή μιας κοινωνίας, με πολιτικές αποφάσεις και νομοθέτηση για αυτό.

Η επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, διαρκές ζητούμενο της κοινωνίας, είναι  κοινός στόχος και “τόπος” συνάντησης όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών, πολιτών, ομάδων. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.