Σωκράτης Βαρδάκης: «Κατώτερη των περιστάσεων η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων στον τουρισμό»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων Κρήτης στο Ηράκλειο, οι οποίοι, εξαιτίας της αναλγησίας της Κυβέρνησης δεν έχουν επαναπροσληφθεί από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, δηλαδή την 1η Μαΐου. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, έχουν περιέλθει σε πραγματικό αδιέξοδο, καθώς δεν εργάζονται εδώ και μήνες, αντιμετωπίζοντας ακόμα και βιοποριστικά ζητήματα.

Ο κ. Βαρδάκης βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων επισημαίνοντας τα εξής: «Το αυτί της Κυβέρνησης δεν φαίνεται να ιδρώνει παρά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Άφαντοι παραμένουν τόσο ο κ. Θεοχάρης, όσο και ο κ. Βρούτσης, χωρίς να έχουν δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον. Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τις προσπάθειες Ομοσπονδιών και Σωματείων προς τους αρμόδιους Υπουργούς, να παραταθεί η ισχύς της Σ.Σ.Ε. των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (Π.Κ. 1/28.05.2019), κατά ένα έτος, προκειμένου να αποφευχθεί η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Η αδιαφορία της Κυβέρνησης να προσεγγίσει με την δέουσα σοβαρότητα ένα τόσο σημαντικό θέμα, λειτουργεί τιμωρητικά για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζητούν το αυτονόητο: να επιβιώσουν το επόμενο διάστημα.

Άμεσα παράταση της Σ.Σ.Ε. τουριστικών λεωφορείων, όπως επίσης και πλήρη κάλυψη μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους έως ότου ξεκινήσουν να εργάζονται.

Σήμερα η κινητοποίηση αυτή αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην Κυβέρνηση, ότι όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην χειραγώγηση και αποδυνάμωση των εργαζομένων που επιδιώκει η επικίνδυνη και εχθρική για τον κόσμο της εργασίας, ΝΔ».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.