Σωκράτης Βαρδάκης: “Καμία συγκεκριμένη απάντηση για την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, μετά και τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών”

Καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε, από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, μετά και τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, στην ερώτηση, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης με θέμα: «Κάλυψη λειτουργικών κενών σχολείων του Νομού Ηρακλείου».

Ειδικότερα, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, στην απάντηση, περιγράφει τις διαδικασίες και τις πηγές χρηματοδότησης για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κατά την α΄και β΄φάση διορισμών για την κάλυψη λειτουργικών κενών.

Αναφέρει μάλιστα, ότι ο τρόπος που τοποθετείται το εκπαιδευτικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες είναι ευθύνη των Περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης, όμως πέραν τούτου, δεν απαντά επί της ουσίας αν και πότε θα καλυφθούν τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά, τα οποία ήδη γνωστοποιήθηκαν στο υπουργείο, από την ΠΔΕ Κρήτης.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με τους πίνακες του υπουργείου, για το Νομό Ηρακλείου, τα κενά που παραμένουν είναι:

  • Α/θμια γενική εκπαίδευση, 43
  • Α/θμια ειδική αγωγή, 126
  • Β/θμια γενική εκπαίδευση, 135
  • Β/θμια ειδική εκπαίδευση, 43

Δυστυχώς βρισκόμαστε 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την δημόσια και δωρεάν παιδεία. 

Εδώ θα διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.