Σωκράτης Βαρδάκης: «Και ο Άγιος φοβέρα θέλει»

Ο Υπουργός Εργασίας κηρύσσει μετά από πιέσεις την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, γενικώς υποχρεωτική.

Κατά την τοποθέτησή μου, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του αντεργατικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν παρέλειψα να στηλιτεύσω το γεγονός ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας έχει γνωμοδοτήσει για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης στον τουρισμό, χωρίς ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης να την έχει ακόμα κηρύξει υποχρεωτική, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή επισφάλεια των εργαζομένων.

Ο Υπουργός Εργασίας παρενέβη τη δεδομένη στιγμή, ισχυριζόμενος ότι εν τέλει θα κηρύξει την σύμβαση υποχρεωτική.

Ως Αντιπολίτευση, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, καθώς λόγω της μη υποχρεωτικότητας της σύμβασης, υπάρχουν φαινόμενα πρόσληψης εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι αμείβονται με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή με 630 ευρώ μικτά, 580 καθαρά και εργάζονται 12 και 13 ώρες ημερησίως.

Ο κ. Χατζηδάκης κώφευε όλο αυτό το διάστημα, τόσο στις παρεμβάσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα παραπάνω, όσο και στις αντιδράσεις των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων και της Ομοσπονδίας.

Έστω και την ύστατη ώρα εισακουστήκαμε.

https://fb.watch/6iBwoA_sfp/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.