Σωκράτης Βαρδάκης: «Κάλιο Αργά, παρά ποτέ – 35 μέρες μετά το Υπουργείο κατάλαβε την αναγκαιότητα ίδρυσης ΤΑΕΦΚ στο Ηράκλειο»

35 μέρες χρειάστηκε το Υπουργείο να κατανοήσει την αναγκαιότητα ίδρυσης του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) στο Ηράκλειο, ώστε να συμβάλει στην επίσπευση διαδικασιών που απαιτούνται για τους σεισμόπληκτους.

Όπως έγκαιρα είχαμε ζητήσει σε τηλεοπτική εκπομπή στις 1 Οκτωβρίου, αλλά και με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο στις 29 Οκτωβρίου, για να υπάρξει η δυνατότητα καλύτερου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και παρακολούθησης του έργου αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών, ήταν απαραίτητη η ίδρυση Τ.Α.Ε.Φ.Κ. στο Ηράκλειο.

Δεν φτάνουν τα βάσανα των σεισμόπληκτων που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, δεν φτάνει η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης που άλλα υπόσχεται και άλλα πράττει, δυστυχώς έρχεται η ίδια να θέσει και προσκόμματα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ελπίδα όλων, μετά την τελευταία απόφαση του Υπουργού, είναι να επιταχυνθούν τουλάχιστον οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε και να αναδεικνύουμε στα πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κάθε εμπόδιο που τίθεται, με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη επούλωση των πληγών της περιοχής μας

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.