Σωκράτης Βαρδάκης: «Ικανοποίηση για την μεταφορά της δικαιοδοσίας του Αλιευτικού Καταφυγίου Κόκκινου Πύργου στον Δήμο Φαιστού»

Την ικανοποίησή του για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία μεταφέρεται στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Φαιστού το Αλιευτικό καταφύγιο Κόκκινου Πύργου, εκφράζει ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «οι προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος, σε συνεργασία με τον Δήμο απέδωσαν καρπούς. Αν και ο αρχικός νόμος το 2001, προέβλεπε ότι μέσα σε ένα μήνα θα έπρεπε να προσδιοριστούν τα όρια της ζώνης Λιμένα των Οργανισμών Λιμένων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στην υλοποίηση του συνόλου των σκοπών για τους οποίους συστάθηκαν, εντούτοις μέχρι σήμερα, αυτό δεν είχε επιτευχθεί.

Με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που καταθέσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ώστε να προετοιμαστεί και να εκδοθεί η αναγκαία Υπουργική Απόφαση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και έτσι πλέον το Αλιευτικό Καταφύγιο Περιέρχεται στην δικαιοδοσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Φαιστού.

Είμαστε βέβαιοι ότι πλέον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Αλιευτικό Καταφύγιο Κόκκινου Πύργου, (προσάμμωση, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η περαιτέρω ανάπτυξή του), αφού ανοίγει ο δρόμος για την απευθείας διεκδίκηση κονδυλίων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα σταθούμε αρωγοί.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.