Σωκράτης Βαρδάκης: «Θλιβερά τα στοιχεία της ανεργίας και για τον Ιούλιο 2021, γεγονός που προμηνύει έναν δύσκολο χειμώνα»

Οι εμμονές του κ. Μητσοτάκη, σε πολιτικές, μη ανταποκρινόμενες στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας αποτυπώνονται σε αριθμούς.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν σε 948.722 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Ιούλιο του 2021 οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.002.261 άτομα, καταγράφοντας αύξηση 5,64% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021.

Νούμερα δυσοίωνα και απαισιόδοξα. Στοιχεία που προκαλούν φόβο και πολιτικές, που αποδεδειγμένα οδηγούν σε ανασφάλεια και φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, οι αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες, που έταζε ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση, παρέμειναν υποσχέσεις.

Ως Κυβέρνηση λειτούργησε σαν οδοστρωτήρας στο εργασιακό γίγνεσθαι, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου μέσα από την ψήφιση αλλεπάλληλων αντεργατικών νομοσχεδίων.

Η ανεργία, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της ΝΔ, έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της εργασίας στη χώρα μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.