Σωκράτης Βαρδάκης: «Θα είμαστε συμπαραστάτες στον μεγάλο αγώνα που δίνετε, που δεν αφορά μόνο τον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης»

Συναντήσεις με επίκεντρο τις εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις, πραγματοποίησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, με εργαζομένους και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ερμής».

Τόσο ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Σεραφειμίδης, όσο και ο Γραμματέας κ. Γιώργος Μανουσάκης, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την αδιαφορία του Υπουργείου Εργασίας να δώσει άμεση λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, κατήγγειλαν ότι κάποιοι εργοδότες, με την ανοχή του Υπουργείου, εξαντλούν κάθε αντεργατικό μέτρο σε βάρος των εργαζομένων, οδηγώντας σε οικονομική εξαθλίωση 500 οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης. «Έχουμε το δίκιο και τον νόμο με το μέρος μας και θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση όλων των συναδέλφων», επεσήμαναν χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι υπογράμμισαν, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοτική πλευρά για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κάτι το οποίο συνέβη και πέρυσι, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν 140 ημέρες απεργίας, διεκδικώντας το αυτονόητο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι και η φετινή τουριστική περίοδος δεν ξεκινά με τις καλύτερες προδιαγραφές.

«Υπάρχουν συνάδελφοί μας, που εργάζονται στον κλάδο, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να συντηρήσουν την οικογένειά τους, κινδυνεύοντας να χάσουν ακόμα και το σπίτι τους», υποστήριξαν οι συνδικαλιστές, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται με το επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ζητώντας την στήριξη του Σωκράτη Βαρδάκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, ότι θα είναι δίπλα τους, συμβάλλοντας όσο μπορεί στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. «Έχουμε ήδη καταδικάσει τη στάση και τη συμπεριφορά συγκεκριμένων εργοδοτών. Σε αυτό τον πραγματικά εμβληματικό αγώνα που δίνετε, θα είμαστε συμπαραστάτες. Η δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού σε επίκαιρη ερώτησή μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ) και να δώσουν λύση, έπρεπε ήδη να έχει γίνει πράξη. Σε μία δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα, δεν νοείται να παραβιάζεται απροκάλυπτα η η εργατική νομοθεσία και το αρμόδιο Υπουργείο απλά να παρακολουθεί, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου», τόνισε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Επίσης, ο Σωκράτης Βαρδάκης ενημέρωσε τους εργαζομένους για το Νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που καταργεί κάθε έννοια δικαίου, βάλλει κατά της δημοκρατίας και βάζει ταφόπλακα σε εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν εδώ και 100 χρόνια με αγώνες και μεγάλες θυσίες. Χρειάζεται επαγρύπνηση από όλους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας γυρίζουν 50 χρόνια πίσω».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.