Με τον Κωνσταντίνο Τερζάκη, Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του νοσοκομείου

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η υπερπροσπάθεια του προσωπικού των Νοσοκομείων δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από την υποστήριξη της Κυβέρνησης που δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι απούσα»

Ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις και την ετοιμότητα των μονάδων υγείας κατά την πανδημία, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Σωκράτης Βαρδάκης και η Ελένη Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης Υ.ΠΕ. Κατά την ενημέρωσή της η κα Μπορμπουδάκη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις μονάδες υγείας του νησιού, μετά και την πρόσφατη ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Συνάντηση επίσης πραγματοποίησε ο Σωκράτης Βαρδάκης με τον Κωνσταντίνο Τερζάκη, Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο Διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας Ιωάννης Καμπουράκης, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρία Σπινθούρη, η Διευθύντρια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Κωνσταντίνα Παππά, ο Διευθυντής Α’ Παθολογικής Νικόλαος Παπανικολάου και η Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας Χρυσούλα Πουλινάκη. Ο Σωκράτης Βαρδάκης ενημερώθηκε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 2 άτομα στη «Μονάδα Covid», τη στιγμή που η δυναμική του Νοσοκομείου είναι 4 κλίνες για Covid, ενώ ετοιμάζονται και άλλες μετά και τη δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχος. Επίσης, ο κ. Διοικητής ενημέρωσε τον Σωκράτη Βαρδάκη ότι, θα διατεθούν και άλλοι χώροι του Νοσοκομείου προκειμένου να γίνει καλύτερη προετοιμασία αντιμετώπισης της πανδημίας, αφού ξεκίνησε να λειτουργεί η καινούρια πτέρυγα, όπου στεγάζονται πλέον η παθολογική, η ογκολογική και η αιματολογική κλινική, ενώ στο επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν εκεί και η διοικητική, η νοσηλευτική και η ιατρική υπηρεσία, οι αποθήκες και τα φαρμακεία.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και ιδιαίτερα για τις Μ.Ε.Θ.. Παρότι όμως ανακοινώθηκαν προσλήψεις από τον Υπουργό Υγείας, δε γνωρίζουν ακόμα πώς θα κατανεμηθεί το προσωπικό στα Νοσοκομεία της χώρας και αν θα υπάρξει η απαιτούμενη ενίσχυση για το Βενιζέλειο, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε Παθολόγους και Αναισθησιολόγους, αλλά και σε προσωπικό στην Τεχνική Υπηρεσία λόγω και της επέκτασης του Νοσοκομείου.

Μετά τις συναντήσεις ο Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε: «Όπως έγινε σαφές από τις συναντήσεις, η λειτουργία των Νοσοκομείων μας αυτή τη στιγμή στηρίζεται στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Εργαζόμενοι που βρίσκονται εντός του Νοσοκομείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχουν λάβει κανονική άδεια και χωρίς να έχουν αποζημιωθεί γι΄ αυτό. Αυτοί που άφησαν για 8 μήνες ανοχύρωτο το ΕΣΥ, τρέχουν τώρα με πενιχρές προσλήψεις και τις δωρεές των ιδιωτών, να μπαλώσουν την τρύπα που απειλεί να “καταπιεί” ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς. Ο κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υγείας, που 8 μήνες είναι απόντες από τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οφείλουν άμεσα, σήμερα κιόλας, να ακούσουν τα αιτήματα των ανθρώπων της Υγείας, για την ουσιαστική στήριξη των Νοσοκομείων μας πριν είναι αργά.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.