Σωκράτης Βαρδάκης: «Η σχολική κοινότητα εκπέμπει σήμα κινδύνου, με την κυβέρνηση να φέρει ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτό»

Βρεθήκαμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, της Ένωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου και Φοιτητικών Συλλόγων.

Η θέση μας είναι στο πλευρό εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, που στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, παλεύουν ακόμα για τα αυτονόητα.

Η κυρία Κεραμέως συνεχίζει να κωφεύει στις εκκλήσεις της σχολικής κοινότητας, αλλά και στις προειδοποιήσεις των ειδικών, αφήνοντας τα σχολεία για άλλη μια χρονιά εκτεθειμένα στην πανδημία.

Ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην αραίωση των τμημάτων, στην παροχή δωρεάν τεστ σε όλους, αλλά και στην άμεση κάλυψη όλων των κενών, ιδιαιτέρως στο ευαίσθητο κομμάτι της Παράλληλης Στήριξης, του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και των Σχολικών Νοσηλευτών.

Τα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα και η άρνηση της εφαρμογής απαραίτητων μέτρων προστασίας στα σχολεία, αποτελούν συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Η σχολική κοινότητα εκπέμπει σήμα κινδύνου, με την κυβέρνηση να φέρει ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.