Συνάντηση με τα μέλη του Παραρτήματος Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΕΛΤΑ

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η σημερινή Κυβέρνηση βάζει λουκέτο στα ΕΛΤΑ»

Συνάντηση με τον την Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης του Πανελληνίου Συλλόγου συνταξιούχων ΕΛΤΑ, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, για την ενημέρωση των συνταξιούχων σχετικά με τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, εν’ όψη μάλιστα και της απεργιακής κινητοποίησης που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Επιπλέον, στη συζήτηση τέθηκε και η συρρίκνωση των ΕΛΤΑ, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης, κατ’ εντολή της πολιτικής ηγεσίας, να απολύσει επί της ουσίας 2.500 εργαζόμενους και να κλείσει 350 υποκαταστήματα, βάζοντας λουκέτο στον οργανισμό. Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τους συνταξιούχους για την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου σε ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, που στην ουσία δεν αποτελεί απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που αφορά τις ομαδικές απολύσεις και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων.

Το Υπουργείο αρκέστηκε να κοινοποιήσει την επιστολή της Διοίκησης του οργανισμού, στην οποία αναφέρεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης, κάνοντας λόγο για μόλις 520 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού που έχουν προκηρυχθεί, δηλαδή προσπαθεί να καλύψει μερικές μόνο από τις 2.500 θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί.            

Τέλος, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, ζήτησαν να προγραμματιστεί ραντεβού με τον τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά, ενόψει της επίσκεψής του στο Ηράκλειο στις 10 Φεβρουαρίου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.