Σωκράτης Βαρδάκης: «Η σημερινή Κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να οικοδομήσει ότι αποδόμησαν 15 χρόνια πριν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2019».

Ο κ. Βαρδάκης κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ να αναλογιστούν τα δικά τους πεπραγμένα, τα οποία οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση και να εγκαταλείψουν μια και καλή τα αφηγήματά τους περί προϋπολογισμών αυταπάτης και ιδεοληψιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ειδικότερα, υπενθύμισε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι επί ημερών τους, η ανεργία έφτασε στο 28%, μειώθηκε σε ένα βράδυ ο κατώτατος μισθός, θεσμοθετήθηκε ο υποκατώτατος και καταργήθηκαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επιβλήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, επιβλήθηκαν πρόστιμα3 δις περίπου για παράνομες επιδοτήσεις « που πήγαιναν σε τσέπες ημετέρων» και αφορούσανστον πρωτογενή τομέα της χώρας, απολύθηκαν δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακεςκαι εκπαιδευτικοί, διαλύθηκαν τα νοσοκομεία και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας στέλνοντανστον Καιάδα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταντήσατε ελλειμματικό τον ΕΦΚΑ κατά 1 δις με 400 χιλιάδες αδιεκπεραίωτες συντάξεις. Καταργήσατε την εργατική εστία και τον ΟΕΚ. Κλείσατε την Αγροτική Τράπεζα, μοναδικό αποκούμπι των αγροτών. Κόψατε το 50% του ταμείου ανεργίας. Δεν θα μιλήσω για χρηματιστήριο, ομόλογα, PSI, καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων. Κάνατε θεσμό την διαφθορά, την ανομία και την διαπλοκή. Αποβιομηχανοποιήσατε τη χώρα.

Σας θυμίζουν τίποτα οι νόμοι 3845, 4002, 3986, 4024, 4046, 4093;

Ήταν οι δικοί σας νόμοι που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις, δώρα και επιδόματα.

Απαξιώσατε την αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, μειώνοντας μέχρι και 60% τους πόρους.

Αυτά είναι τα έργα σας

Δεν έμεινε τίποτα άλλο να κάνετε για να δημιουργήσετε τις συνθήκες χρεοκοπίας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού».

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε απέναντι στον ελληνικό λαό

 1. Αύξηση του κατώτατου μισθού
 2. Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού
 3. Επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων και ΟΜΕΔ
 4. Στην δικαιοσύνη όλοι όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι
 5. Χρηματοδότηση 570 εκατ. στα νοσοκομεία από 140 εκ το 2014
 6. Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων
 7. Μείωση ΕΝΦΙΑ
 8. Προσλήψεις στην εκπαίδευση
 9. Επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών
 10. Μονιμοποίηση των εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι
 11. Μονιμοποίηση πυροσβεστών
 12. Χρηματοδοτήσεις σε περιφέρειες και δήμους, δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης
 13. Μείωση της ανεργίας στο 18%
 14. Ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών
 15. Πρώτη η χώρα μας σε απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ
 16. Οι συντάξεις δεν περικόπτονται ούτε ευρώ
 17. Κατάργηση του φόρου στο κρασί
 18. Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος σε αγρότες
 19. Μείωση φόρου εισοδήματος
 20. Αύξηση συντάξεων σε 600 συνταξιούχους από 1-1-19
 21. Επιδότηση ενοικίου
 22. 710 εκατ κοινωνικό μέρισμα
 23. 1 δις περίπου μέτρα ελάφρυνσης
 24. Παραδίνουμε στους Έλληνες ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα
 25. 850 εκατ το 2019 για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης
 26. Υλοποιούμε 11 προγράμματα από το υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας 632 εκατ. Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 5,500 ανέργων 22-29 χρόνων περίπου 90 εκατ. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6000 νέων ανέργων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Άλλα 2 προγράμματα 26000 νέων ανέργων 90 εκατ και 40.246.666 εκατ.

            Ο κ. Βαρδάκης ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, επισήμανε ότι κανένας από την σημερινή κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί καθώς χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά προκειμένου να ανατραπούν ολοκληρωτικά οι καταστροφικές πολιτικές ΝΔ –ΠΑΣΟΚ. Όμως αδιαμφισβήτητα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να επαναφέρει την χαμένη αξιοπρέπεια του Έλληνα εργαζόμενου και να οικοδομήσει ότι αποδόμησαν 15 χρόνια πριν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

            Παρακολουθήστε το βίντεο από την τοποθέτησητου κ. Βαρδάκη στο:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.