Σωκράτης Βαρδάκης: «Η προσβασιμότητα στον τουρισμό και τον πολιτισμό αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη»

         Με αφορμή την εκδήλωση του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε:

         «Θα ήθελα να συγχαρώ το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης για την πρωτοβουλία της συνάντησης με θέμα «Κρήτη Προσβάσιμη για όλους». 

         Η προσβασιμότητα στον τουρισμό και τον πολιτισμό αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη και συνακόλουθα υποχρέωση μας είναι η προσπάθεια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και διεύρυνση της δυνατότητας σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και ειδικών χαρακτηριστικών, να χαρούν όχι μόνο το ξενοδοχειακό προϊόν της Κρήτης αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά, τη φύση και τη θάλασσα της.

         Η άρση των κάθε μορφής εμποδίων που αποκλείουν μια μεγάλη μερίδα να επισκεφτεί τον τόπο μας, είναι στενά συνυφασμένη με την στρατηγική επιλογή μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου 365 μέρες το χρόνο για το νησί μας. Μια στρατηγική επιλογή που για να γίνει πράξη απαιτεί συντονισμό όλων των βαθμών διακυβέρνησης και συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναβάθμιση των γενικών και των ειδικών τουριστικών υποδομών, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στη διαμονή, στη μετακίνηση και στην πρόσβαση σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες.

         Αυτό αποτελεί καθοριστική πρόκληση δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από συνοχή, δικαιοσύνη και ισότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση η Χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ με το νόμο 4488/2017 ενσωμάτωσε στο ελληνικό δίκαιο τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ και το Προαιρετικό Πρωτόκολλο για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ στην οποία αναφέρονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των κρατών σχετικά με την προσβασιμότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι με όραμα, συντονισμό και συνέργεια δυνάμεων μπορούμε να κάνουμε την Κρήτη ένα μέρος προσβάσιμο για όλους είτε αφορά τους πολίτες του νησιού είτε κάθε Έλληνα ή ξένο που επιθυμεί να την επισκεφτεί.          Σε αυτή την προσπάθεια δηλώνω παρών.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.