Σωκράτης Βαρδάκης: “Η πραγματική ανάπτυξη εξαρτάται από την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αξιοπρεπή εργασία για όλους”

«Η κοινωνική συνοχή και η οικοδόμηση της δημοκρατίας σε έναν τόπο, εξαρτώνται από τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών που επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση στους πολίτες του κράτους» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας (World Day of Decent Work) συσπειρώνει στις τάξεις της 175 εκατομμύρια εργαζόμενους από 156 χώρες.

Βασικοί στόχοι της παγκόσμιας ημέρας για την αξιοπρεπή απασχόληση είναι να προβάλει την έννοια της Αξιοπρεπούς εργασίας και τα αποτελέσματά της για τους πολίτες μιας χώρας. Να αναδείξει ότι η Αξιοπρεπής εργασία είναι ο μόνος δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και είναι ο κύριος παράγοντας για την οικοδόμηση της κοινωνικής συνοχής και των ίσων ευκαιριών.

Η σημερινή μέρα βρίσκει δυστυχώς τους Έλληνες εργαζόμενους, σε δυσχερή θέση, καθώς όλα όσα θετικά ανακτήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο κομμάτι των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, καταστρατηγούνται και απειλούνται ξανά.

Όλα όσα ψηφίστηκαν υπέρ των εργαζομένων, από την προηγούμενη κυβέρνηση, κατάργηση υποκατώτατου μισθού, επαναφορά κλαδικών συμβάσεων, αιτιολογημένη απόλυση, ευνοϊκότερη ρύθμιση, επεκτασιμότητα διαφάνεια στον εργασιακό βίο και πολλά άλλα, είναι κατακτήσεις του Ελληνικού λαού, τις οποίες με κάθε τρόπο θα αγωνιστούμε για να περιφρουρήσουμε.Η πραγματική ανάπτυξη εξαρτάται από την Κοινωνική δικαιοσύνη και την Αξιοπρεπή εργασία για όλους!»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.