Σωκράτης Βαρδάκης: «Η ΝΔ βαδίζει ακριβώς στα χνάρια του 2012-2014, όταν με τις τότε ανισόρροπες πολιτικές της, έφερε την εργασιακή ζούγκλα καταργώντας πραγματικά κάθε έννοια δικαίου»

Για τα εργασιακά, την προσπάθεια διάλυσης των ΕΛΤΑ, την άρνηση του υπουργού Εργασίας να υπογράψει την επεκτασιμότητα στις συμβάσεις εργασίας στον τομέα του επισιτισμού, και για την απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ , μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης , στην εκπομπή του Δημήτρη Κουκλουμέκη ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Αθήνας.

Την απογοήτευσή του για τη στάση των συνδικάτων απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνηση εξέφρασε ο κ. Βαρδάκης, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν ακριβώς ποιο είναι το νέο εργασιακό πλαίσιο, όταν κληθούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας το Μάρτιο.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι : «Η Ν.Δ. ακολουθεί πολιτική μείωσης μισθών και έλλειψης ασφάλειας για τους εργαζόμενους, καταργώντας στην πράξη κάθε μέτρο προστασίας του κόσμου της εργασίας, που εμείς με τεράστιο αγώνα φέραμε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ο νέος νόμος καταργεί το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αφού θεσπίζει εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις και την επεκτασιμότητα. Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές όπως όταν ψηφίστηκε ο 4424/2011!»

Ο βουλευτής έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη σύμβαση που υπεγράφη για τον τομέα του επισιτισμού, για την οποία ο κ. Βρούτσης αρνείται πεισματικά να ψηφίσει την επεκτασιμότητα, διότι η κυβέρνηση εξαργυρώνει προεκλογικά γραμμάτια στους εργοδότες.

Ο κ. Βαρδάκης εξήγησε τη σοβαρότητα της μη υπογραφής της επεκτασιμότητας, καθώς κάτι τέτοιο συμπιέζει τους μισθούς των εργαζομένων προς τα κάτω, με αποτέλεσμα η κλαδική σύμβαση να μην έχει επί της ουσίας ισχύ.

Τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ν.Δ. είναι εμφανή και άμεσα: με την  κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, υπήρξαν τα πρώτα θύματα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες και ΟΤΕ και ακολουθούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ.

Ο κ. Βαρδάκης μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, διάλυσης του μοναδικού οργανισμού κοινής ωφέλειας, των ΕΛΤΑ, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν απολυθεί τα ¾ των ταχυδρόμων, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη είτε για προκήρυξη των θέσεων, είτε για επέκταση των συμβάσεων. Σε ερώτηση του βουλευτή προς τον αρμόδιο υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση.

Η πολιτική αυτή δεν μας κάνει εντύπωση, υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης,  αν αναλογιστούμε ποιες κυβερνήσεις στο παρελθόν έκλεισαν την ΑτΕ, μοναδικό αποκούμπι των αγροτών, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μείναμε η μόνη χώρα στην Ευρώπη χωρίς Τ.Τ.,  ξεπούλησαν τον ΟΤΕ και την Ο.Α.!

Τα ΜΜΕ κουκουλώνουν την πολιτική της κυβέρνησης, με τρανταχτό παράδειγμα την επί ένα μήνα απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Τώρα, ένα μήνα μετά, και έπειτα από κυβερνητικές παρεμβάσεις και συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση του ΟΤΕ θα μπει σε συζητήσεις.

Η κυβέρνηση εγκαθιδρύει γαλάζιο στρατό στο δημόσιο, είτε στις ΔΕΚΟ, είτε σε ΝΠΔΔ .

Ο κ. Βαρδάκης είπε ότι το παράδειγμα της ΔΕΗ αποτυπώνει αυτό που οραματίστηκε ο κ. Μητσοτάκης για τις νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία  για την αύξηση της ανεργίας και των απολύσεων το τελευταίο διάστημα είναι απογοητευτικά.

Κλείνοντας τόνισε ότι οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε να μην περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.