Σωκράτης Βαρδάκης: «Η ΝΔ ανατρέπει ολόκληρο τον σχεδιασμό στην ανώτατη εκπαίδευση που αφορά στην Περιφέρεια της Κρήτης»

Tην επιστολή της Π.Ε.Δ. Κρήτης αναφορικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας τμημάτων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., θέτει υπόψη της αρμόδιας Υπουργού Παιδείας, με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε μόλις χθες στη ραγδαία συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με την αναστολή λειτουργίας τριάντα επτά (37) νέων Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και 6 τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) στην Κρήτη.

Τμήματα για τα οποία μάλιστα  έχουν υπάρξει οι απαραίτητες μελέτες αλλά και σχεδιασμοί και τα οποία «θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων με μεγάλη ανταπόκριση στους υποψήφιους φοιτητές και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραγωγή, τη βιωσιμότητα της Περιφερειακής Οικονομίας και την ανάπτυξη του τόπου μας», όπως αναφέρει και στην επιστολή της η Π.Ε.Δ. Κρήτης.

Η στάση του Υπουργείου Παιδείας φανερώνει ξεκάθαρα την αντι-εκπαιδευτική και αντι-αναπτυξιακή πολιτική της ΝΔ, αλλά και την επιδίωξη της Κυβέρνησης να ακυρώσει γενικά τις πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαιτέρως να ανατρέψει ολόκληρο τον σχεδιασμό στην ανώτατη εκπαίδευση που αφορά στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Βαρδάκης με αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας, την καλεί να εξετάσει άμεσα το υπ΄ αριθμ πρωτ. 99/24-01-2020 έγγραφο της Π.Ε.Δ. Κρήτης καθώς και την υπ αριθμ 17/2020 απόφαση του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Κρήτης, αναφορικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας τμημάτων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.