Σωκράτης Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει την αποψίλωση των υπηρεσιών στην επαρχία, καθώς δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες»

Μετά το κλείσιμο την καταστημάτων των ΕΛΤΑ και του ΟΤΕ, το σχέδιο ερημοποίησης της υπαίθρου συνεχίζεται προχωρώντας στο κλείσιμο και Υποκαταστημάτων Τραπεζών. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Άνω Βιάννο, ενώ ήδη το Υποκατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας υπολειτουργεί 2 μέρες την εβδομάδα.

Το θέμα φέραμε στη βουλή με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, καθώς οι ελληνικές τράπεζες εφαρμόζουν τη στρατηγική τους αυτή το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Να σημειώσουμε ότι τα δύο αυτά, μοναδικά, Τραπεζικά Υποκαταστήματα του Δήμου Βιάννου εξυπηρετούν σχεδόν 5.000 μόνιμους κατοίκους, με πολλές παραγωγικές μονάδες πρωτογενή τομέα, που στηρίζονται στο Τραπεζικό Σύστημα, αλλά και με γηρασμένο προσωπικό που δεν μπορεί να μετακινηθεί σε Υποκαταστήματα άλλων δήμων.

Δημιουργείται επίσης η απορία, γιατί οι τράπεζες δεν προχωρούν σε ενίσχυση του προσωπικού των περιφερειακών υποκαταστημάτων τους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, καθώς παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες λειτουργίας αυτή τη περίοδο της πανδημίας, που δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός εντός κλειστών χώρων. Ιδιαίτερα στον ορεινό Δήμο Βιάννου, μία παραγωγική περιοχή που είναι απομακρυσμένη από τα πλησιέστερα Υποκαταστήματα Τραπεζών, το κλείσιμο ή ακόμα και η υπολειτουργία τραπεζικών υποκαταστημάτων, αποψιλώνει συνολικά υπηρεσίες που λειτουργούν εκεί και οδηγεί στην ερημοποίηση της περιοχής.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, το σύνολο των τραπεζικών υποκαταστημάτων και των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα, θα πρέπει να παραμείνουν ενεργά ειδικά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν πρέπει να επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να διακόπτεται η λειτουργία υπηρεσιών που είναι απαραίτητα για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επιχειρηματιών.

Ρωτάμε τον αρμόδιο Υπουργό, με ποιο τρόπο προτίθετε να προστατεύσει τους κατοίκους της επαρχίας, ώστε οι τράπεζες να κρατήσουν ανοικτά τα υποκαταστήματά τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.