Σωκράτης Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, προχώρησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, μετά την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. που αφήνει έκθετους εργαζόμενους στα Ξενοδοχεία – Τουριστικά Καταλύματα καθώς δεν μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Συγκεκριμένα ο Σωκράτης Βαρδάκης κατέθεσε αναφορά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), σύμφωνα με την οποία, η έκδοση της Κ.Υ.Α. 42774/1072 σχετικά με την παράταση των αναστολών συμβάσεων, προβλέπει ότι η παράταση των αναστολών σύμβασης και για τον μήνα Οκτώβριο γίνεται από τους εργοδότες και μόνο, πράγμα που σημαίνει πως αναφέρεται μόνο σε επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα από τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα επιτραπεί στους εποχικά εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν διακόψει τη λειτουργία τους ήδη από τον Σεπτέμβριο, να αιτηθούν μονομερώς αναστολή των συμβάσεών τους ή αν θα “οδηγηθούν” οι εργαζόμενοι αυτοί στον ΟΑΕΔ για λήψη του επιδόματος ανεργίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.