Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι οι κοινωνικές δομές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας»

Με πρωτοβουλία του τομεάρχη Εσωτερικών και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη καθώς και με τη συνυπογραφή 70 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στους τομείς καθαριότητας των Δήμων, καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αποτελούν την πρώτη γραμμή του κράτους στις υπηρεσίες που παρέχει προς τους πολίτες του.

Συγκεκριμένα με 3 ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν σχετικά με α) την επέκταση των Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής στήριξης μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», β) την άμεση και πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στο Πρόγραμμα, γ) την υλοποίηση της πρόβλεψης για νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και δ) τα μέτρα προστασίας και οικονομική υποστήριξη για τους υπαλλήλους στην καθαριότητα των Δήμων.

«Όλοι επικροτούμε τις τελευταίες μέρες, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι των δήμων στην καθαριότητα και στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι εμείς τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρόνοιας, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Οι μόνοι που μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί την αξία και την βοήθεια των ανθρώπων αυτών, είναι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, που 1,5 μήνα μετά το πρώτο κρούσμα πανδημίας στη χώρα μας, δεν έχουν λάβει ούτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους, αλλά φυσικά ούτε και έχουν προχωρήσει στην ουσιαστική στήριξή τους», τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην παρουσίαση σειράς προτάσεων για την στήριξη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των δράσεων του προγράμματος, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τόσο για τις υπάρχουσες όσο και για νέες ειδικότητες, τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης, τη συνέργεια με τις ΤΟΜΥ, κ.ά.

Ταυτόχρονα, σχετικά με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, την ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας, οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους ώστε να προμηθευτούν επιπλέον μέσα ατομικής προστασίας.

Και για τις δύο κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται στη πρώτη γραμμή αυτή τη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την καταβολή του δώρου Πάσχα, ως ελάχιστη έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους. «Με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων αλλά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, αποδεικνύουμε ότι παραμένουμε συνεπείς στην στήριξη με κάθε τρόπο των δημόσιων κοινωνικών δομών.Συνεχίζουμε την πίεσή μας προς την Κυβέρνηση, ώστε να αναγνωρίσει την αξία των δημόσιων κοινωνικών δομών στην πράξη. Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι οι κοινωνικές δομές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και πρέπει να τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης» δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.