Σωκράτης Βαρδάκης: “Η Κυβέρνηση πρέπει να επιλύει προβλήματα εργαζομένων, όχι να προχωράει σε ενέργειες που βάζουν θηλιά”

Για την αναίτια ορίζονται μειωμένη έως και κατά 15% καταβολή ενισχύσεων προς τους αγρότες, για δικαιώματα που νόμιμα κατέχουν από κοινοτικές ενισχύσεις και αναμενόταν η εξόφλησή τους, την τροπολογία για την μη επιστρεπτέα προκαταβολή που κατατέθηκε, αλλά και την τροπολογία που αφορά τον χαρακτηρισμό μιας επιχείρησης ως εποχιακή, επηρεάζοντας την ευνοϊκή ένταξη των εργαζομένων στην επιδότηση ανεργίας, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, στο Ράδιο Κρήτη (101.5) και στον Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης χαρακτήρισε “κλοπή” την καταβολή μειωμένης κατά 15% κοινοτικής ενίσχυσης προς τους αγρότες και υπενθύμισε ότι ο πρωτογενής τομέας εξαιρέθηκε από σειρά οικονομικών μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση, έως τώρα.

Για το θέμα της τροπολογίας την οποία κατέθεσαν πρόσφατα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ( με πρωτοβουλία του ίδιου) για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες, ώστε να καταστεί ανεκχώρητη και ακατάσχετη και η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, ενημέρωσε ότι θα την επανακατατεθεί αμέσως μετά τις εορτές, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνει δεκτή αυτή τη φορά.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ενημέρωσε επίσης για την τροπολογία η οποία κατατέθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και αφορά την εξαίρεση των κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό μίας επιχείρησης σε εποχιακή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4144/13, κάτι το οποίο οδηγεί σήμερα χιλιάδες εργαζόμενους να λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις από τον ΟΑΕΔ, κατόπιν αιτήσεων τους για λήψη του επιδόματος ανεργίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.