Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλάει από το βήμα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία σήμερα το βράδυ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τους εργαζόμενους στον τουρισμό»

Ο νομός Ηρακλείου θεωρείται από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της χώρας, ενώ όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία λειτουργούν σε εποχιακή βάση, από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η ιδιαιτερότητα της εργασιακής σχέσης των απασχολούμενων στον τουρισμό, αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό τα αιτήματα του Σωματείου.

Σύμφωνα με την κατατεθείσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), η οποία έχει κηρυχθεί υποχρεωτική από την Υπουργό Εργασίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έληξε στις 31/3/20, ενώ λόγω της δυσκολίας που υπάρχει λόγω της πανδημίας για επαναδιαπραγμάτευσή της, συμφωνήθηκε από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη (εργοδότες & εργαζόμενους), να επεκταθεί έως 30/9/20.

Συνεπώς, βάσει και των όρων της σύμβασης, οι εργοδότες θα πρέπει να επαναπροσλάβουν το προσωπικό που εργάστηκε σε αυτούς την προηγούμενη τουριστική περίοδο.

Το Σωματείο των εργαζομένων ζητά να πραγματοποιηθεί αναστολή στις συμβάσεις εργασίας την 1η Μαΐου των εργαζομένων αυτών, ώστε να ενταχθούν και αυτοί στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η Πολιτεία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.