Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλάει από το βήμα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία σήμερα το βράδυ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σωκράτης Βαρδάκης «Η Κυβέρνηση ακολουθεί στρατηγική διάλυσης της μικρομεσαίας επιχείρησης»

«Καμία στήριξη για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές, μετά από σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων. Δυστυχώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν βρήκε έναν τρόπο να στηρίξει τα καταστήματα που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, μετά την απάντηση που έλαβε σε ερώτηση που είχε υποβάλει για το θέμα.

Στην απάντησή του του Υπουργείο Οικονομικών, επικεντρώνεται στα μέτρα στήριξης που έχει νομοθετήσει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές καθυστερημένα (15 Απριλίου – πάνω από ένα μήνα από τότε που ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα), εκείνες που λειτουργούν εντός των ξενοδοχειακών μονάδων, μετά και την κοινοβουλευτική παρέμβαση στις 1 Απριλίου, στην οποία γινόταν αναφορά για δύο κατηγορίες επιχειρήσεων που έμεναν εκτός μέτρων στήριξης: α) αυτές που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων και β) αυτές που λειτουργούν γενικότερα σε τουριστικές περιοχές και στηρίζουν τα έσοδά τους στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εκπροσώπων των επαγγελματιών, θα πρέπει να ενταχθούν οι επιχειρήσεις αυτές, ως άμεσα πληττόμενες τουριστικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε τουριστικούς Δήμους, όπως έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τα αρχείο της Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Εναλλακτικά μπορεί να βεβαιώνεται η έδρα με δήλωση των κατά τόπους Τουριστικών  Δήμων. 

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από πλευράς του Υπουργείου, γιατί δεν συμπεριέλαβε στα μέτρα στήριξης, καταστήματα τροφίμων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων/μοτοποδηλάτων, τουριστικά είδη, κ.ά, αφού αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τουρισμό, ωστόσο οι υποχρεώσεις τους συσσωρεύονται, π.χ. δάνεια τραπεζών, πληρωμές ΔΕΚΟ, κ.ά. Θα συνεχίσουμε την πίεσή μας προς το Υπουργείο, μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.