Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κρίση δημιουργεί όντως ευκαιρίες, για λίγους όμως»

 «Ήξεις αφίξεις και στο βάθος ημέτεροι που συνεχίζουν το «έργο» τους από εκεί που το άφησαν το 2015.», σημειώνει ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας.

«Η υγειονομική κρίση ξεκίνησε με διφορούμενες απόψεις των ειδικών σχετικά με τη χρήση μάσκας. «”Όχι” στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες.»

Μαζί με τους επιστήμονες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενίσχυαν την ανησυχία των πολιτών και τους παρότρυναν στην ίδια κατεύθυνση.

Όσο περνούσε ο καιρός η χρήση έγινε απαραίτητη, μέχρι που φτάσαμε στις 28 Απριλίου, οπότε και ανακοινώθηκε υποχρεωτική βάση νόμου, με πρόστιμο για όποιον παραβατεί.

Παράλληλα με την σταδιακή αλλαγή στάσης των επιστημόνων και μερικές μέρες πριν την υποχρεωτική χρήση μασκών, βρέθηκαν δυο επιχειρήσεις να αλλάζουν δραστηριότητα στα εργοστάσιά τους, να προμηθεύονται ειδικές μηχανές από την Κίνα -ερωτηματικό με ποιο τρόπο ήρθαν οι μηχανές και εκτελωνίστηκαν τόσο γρήγορα- με σκοπό να είναι όλα έτοιμα και η παραγωγή στο φουλ, ώστε μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού να προμηθευτεί όλη η Ελλάδα μάσκες.

Και να σημειώσουμε ότι τον Φλεβάρη, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς οι απλές χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης κόστιζαν περίπου 0,20 ευρώ και σήμερα φτάνουν έως και το 1 ευρώ.

Καμία αναφορά ωστόσο για διατίμηση, οπότε ποιος θα επωμιστεί πάλι το κόστος;

Ο ελληνικός λαός που στην ουσία το εισιτήριο του μέσου μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούσε θα τριπλασιαστεί. Άλλοι θα εισακούσουν την παρακίνηση της Κυβέρνησης για χρήση του ιδιωτικού μέσου μεταφοράς, οπότε τι θα ακολουθήσει αν βγουν όλοι με τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο…

Η κρίση δημιουργεί όντως ευκαιρίες, για λίγους όμως, όπως είπε και κορυφαίος Υπουργός.»