Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κοροϊδία της Κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό δεν έχει τέλος»

Με αφορμή τις προτάσεις της Ε.Ε. και την αποδοχή από τη χώρα μας του σχεδίου της επιχείρησης I.R.I.N.I (ευρωπαϊκή επιχείρηση ελέγχου του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη), ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

Από την μια οι τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης για κλειστά σύνορα της Ελλάδας σε πρόσφυγες και μετανάστες (βλέπε Έβρο) και από την άλλη με την σύμφωνη γνώμη της, ανοίγει το νότο!

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχτηκε να γίνει η Κρήτη τόπος προορισμού μεταναστών, που θα περισυλλέγονται, στα πλαίσια επιχείρησης, που σκοπό έχει την επιτήρηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου για να αποτραπεί το εμπόριο όπλων στη Λιβύη.

Ο εμπαιγμός της ΝΔ ότι δήθεν καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να “σφραγιστούν” τα ελληνικά και κατ επέκταση τα ευρωπαϊκά σύνορα καλά κρατεί!

Το 2015, ως Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί κατηγορηματικά, σε αντίστοιχη αποστολή, να μετατρέψει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη, δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της, σε αποδέκτη μεταναστών, που θα περισυλλέγονταν από τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία.

Σήμερα, όμως η Κυβέρνηση φέρεται να υποχώρησε, αποδεχόμενη να προσφέρει τα λιμάνια της για να μεταφέρονται μετανάστες ,που θα σώζονται από τα πολεμικά πλοία στις ακτές της Λιβύης. 

Οι πληροφορίες που θέλουν τα υπόλοιπα κράτη –μέλη να έχουν συμφωνήσει, ότι οι μετανάστες θα διανέμονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, μόνο υποσχέσεις και εικασίες μπορούν για την ώρα να θεωρηθούν, αν λάβουμε υπόψη την μέχρι σήμερα στάση της πλειονότητας των κρατών αυτών να ανταπεξέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικο-μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι προβληματισμοί πολλοί, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα και οι φόβοι πολλοί, μην τυχόν και η αποστολή ξεφύγει από το πεδίο εφαρμογής της και καταλήξει η Κρήτη να γίνει μια αποθήκη ψυχών.”  

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.