Με τη συμμετοχή του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ η υπογραφή της σύμβασης για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας.

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κατασκευή του έργου που θα αναβαθμίσει τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας αποτελεί δικαίωση της τοπικής κοινωνίας»

Με τη συμμετοχή του Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, υπεγράφη η σύμβαση για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας. Άμεση έναρξη εργασιών αφού σε είκοσι μέρες εγκαθίσταται ο εργολάβος. Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Επεμβάσεις στους Κόμβους Αγ. Πελαγίας και Αχλάδας του Β.Ο.Α.Κ. για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας» και η άμεση έναρξη των εργασιών με ορίζοντα υλοποίησης τον Ιούνιο του 2020, βάζει σε τροχιά υλοποίησης ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και θωρακίζει την οδική ασφάλεια. Οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας λόγω της υψηλής επικινδυνότητας και της μεγάλης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης τους θερινούς μήνες αποτελούσαν ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας που περίμενε τόσα χρόνια ενώ παρέμενε μάρτυρας σοβαρών τροχαίων συμβάντων στα σημεία- “καρμανιόλα” αυτά επί του ΒΟΑΚ.

Όπως δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης «έπρεπε να περάσουν δεκαετίες υποσχέσεων για να μπορέσει το σημαντικό αυτό έργο να υλοποιηθεί. Σήμερα αυτοί που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ή έστω να συμβάλλουν στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της Κρήτης καλύτερα να σιωπήσουν γιατί ο κρητικός λαός δεν ξεχνά. Απόντες και ανίκανοι να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα του νησιού το μόνο που τους μένει να μιλάνε είναι για μεγάλες καθυστερήσεις. Προφανώς επειδή ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί ουσιαστικά ούτε με αυτό το μείζονος πραγματικά σημασίας έργο δεν γνώριζαν τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που υπήρχαν σε σχέση με τις μελέτες και την ωριμότητα του έργου. Θέλω να συγχαρώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου, που σύσσωμο έκανε μεγάλη προσπάθεια για την επίλυσή τους,  αλλά πάνω από όλα την Επιτροπή Αγώνα και τους κάτοικους της περιοχής. Πραγματικά σ’ αυτούς και μόνο αξίζει ένα μεγάλο μπράβο που πίστεψαν, πάλεψαν και τελικά δικαιώθηκαν με τη δρομολόγηση του έργου των κόμβων της Αγίας Πελαγίας».

Το έργο «Επεμβάσεις στους Κόμβους Αγ. Πελαγίας και Αχλάδας του Β.Ο.Α.Κ. για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας» προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ έχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση των δύο υφιστάμενων ανισόπεδων ημικόμβων που βρίσκονται επί του ΒΟΑΚ και δίνουν πρόσβαση στους οικισμούς της Αγ. Πελαγίας και Αχλάδας. Τα έργα αναβάθμισης περιλαμβάνουν την διαμόρφωση ασφαλών κλάδων σύνδεσης των ημικόμβων και τη διαμόρφωση λωρίδων επιτάχυνσης – επιβράδυνσης επί του ΒΟΑΚ. Τα έργα του κόμβου Αχλάδας εκτείνονται σε μήκος 940 m και του κόμβου Αγ. Πελαγίας σε μήκος 624 m, επί του ΒΟΑΚ. Περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες, επέκταση υφιστάμενων οχετών, κατασκευή τεχνικών, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού και γεωτεχνικά έργα (πασσαλότοιχος).

Πέραν των ανωτέρω, για λόγους οδικής ασφάλειας προβλέπονται έργα και στις ακόλουθες δύο θέσεις:

1. Στο τμήμα του ΒΟΑΚ μεταξύ των κόμβων Αχλάδας και Αγ. Πελαγίας, επί μήκους 2.500 m περίπου.

2. Στο τμήμα του ΒΟΑΚ, μετά το πέρας των έργων του κόμβου Αγ. Πελαγίας και ανατολικά, σε μήκος περίπου 1.600 m.

Με το δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκη και την δημοτική σύμβουλο κ. Εύη Αποστολάκη

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.