Σωκράτης Βαρδάκης: «Η επιμονή της κυβέρνησης να καταργήσει το Αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, φανερώνει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται η Ν.Δ. τη λειτουργία της Δημοκρατίας»

Με αφορμή την εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ της οποίας σκοπός ήταν η ενημέρωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση:

«Επί τέσσερις δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική λειτουργία του οργανισμού και όλα αυτά με εθελοντική εργασία.

Το έργο του ΚΕΘΕΑ και τα αποτελέσματά του για την κοινωνία εδώ και 36 χρόνια είναι θεαματικά. Η οικονομική διαχείριση γίνεται με διαφανή τρόπο και χωρίς ίχνος υποψίας κακοδιαχείρισης. Τα έξοδά του καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, από το ΕΣΠΑ και από δωρεές. Για το 2018 ήταν 16.625.000 € και άλλα 1.750.370 € από το ΕΣΠΑ και δωρεές.

Όλα τα παραπάνω δε δικαιολογούν με τίποτα την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, καθώς αυτές οι πράξεις είθισται να εκδίδονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις και για απρόβλεπτες ανάγκες, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το μόνο έκτακτο είναι ο φόβος της κυβέρνησης η διοίκηση ενός οργανισμού να ασκείται από πολιτικούς αντιπάλους. Όλα τα χρόνια λειτουργίας κανένας, από όποιο κόμμα και αν προερχόταν, ο οποίος ήταν μέλος της διοίκησης, δεν εκμεταλλεύτηκε πολιτικά ή οικονομικά τη θέση αυτή.

Επιπροσθέτως, αφαιρείται και το αυτοδιοίκητο ως θεραπευτικό εργαλείο, αφού τα μέλη  ενεργοποιούνταν  να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να συμμετέχουν στην πραγματική ζωή.Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να αλλάξει την πολιτική των εξαρτήσεων. Έχει στόχο να στρέψει όσους θέλουν να απεξαρτηθούν και τις οικογένειές τους σε ανεύρεση λύσης και προγραμμάτων στον ιδιωτικό τομέα, απαξιώνοντας την επιτυχή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, εδώ και 36 χρόνια.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.