Σωκράτης Βαρδάκης: «Η Ελλάδα που τόσο σθεναρά απάντησε σε αυτό το μίσος με αγώνα κατά του ναζισμού, είναι η χώρα που οφείλει να θυμάται και να συνεχίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια σε τέτοιες πρακτικές»

Για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 27η Ιανουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τον όρο «Ολοκαύτωμα», εννοούμε την εφαρμογή του προγράμματος της «Τελικής Λύσης» που κορυφώθηκε με τα στρατόπεδα μαζικής εξόντωσης, αφανίζοντας έξι εκατομμύρια Εβραίους της Ευρώπης στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέχρι το 1945, οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους είχαν πλέον δολοφονήσει τα δύο τρίτα των Εβραίων της Ευρώπης. Αν και οι Εβραίοι, έγιναν οι κυρίως στόχοι τους, ανάμεσα στα θύματα του ναζιστικού ρατσισμού συγκαταλέγονταν και 200.000 Ρομά, αλλά και τουλάχιστον 200.000 άτομα κατεξοχήν γερμανικής καταγωγής με νοητικές και φυσικές αναπηρίες, που ζούσαν σε άσυλα, θανατώθηκαν στο κατ᾽ ευφημισμό Πρόγραμμα Ευθανασίας.

Σήμερα, που ζούμε την εποχή της οπισθοχώρησης των δικαιωμάτων και μια εποχή ρητορικής μίσους με την κατασκευή φανταστικών εσωτερικών εχθρών, όπως τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλες ομάδων του πληθυσμού, έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε που οδηγεί το μίσος. Η Ελλάδα που τόσο σθεναρά απάντησε σε αυτό το μίσος με αγώνα κατά του ναζισμού, είναι η χώρα που οφείλει να θυμάται και να συνεχίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια σε τέτοιες πρακτικές»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.