Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ερήμην της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφάσεις για τη δέσμευση 3.000 στρεμμάτων από την ΕΤΕπ, του σημερινού αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ζήτησε να ενημερωθεί για την υπογραφή την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» μετά και την υπογραφή της σύμβασης των Υπουργείων Υποδομών και Ανάπτυξης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για την αξιοποίηση του υπάρχοντος αεροδρομίου Ηρακλείου αν και ο Δήμος Ηρακλείου είναι συνιδιοκτήτης της έκτασης, καθώς περίπου 500 στρέμματα του ανήκουν.

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι ήδη εκπονείται μελέτη για την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», της οποίας τα αποτελέσματα θα έχουμε σύντομα.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό

Από την μεριά του ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από πλευράς των Υπουργείων και το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο. Ενημέρωσε επίσης τον κ. Βαρδάκη ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Λαμπρινό σήμερα για τα αποφασίσουν για τις όποιες περεταίρω ενέργειες. 

Μετά από τις συναντήσεις ο κ. Βαρδάκης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός  Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Αγ. Γεωργιάδη και Υποδομών Κ. Καραμανλή, προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής αερολιμένα στην περιοχή Καστέλι του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος με καθυστέρηση 5 μηνών.

Για τη συμφωνία αυτή και τους όρους της δεν ενημερώθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση, ως όφειλαν να κάνουν τα αρμόδια υπουργεία, καθώς από την υπογραφή της συμφωνίας, όπως έγινε γνωστό, απορρέει η δέσμευση έκτασης 3.000 στρεμμάτων του σημερινού αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», ως εγγύηση για τα 180.000.000 ευρώ, τα οποία Θα διαθέσει η ΕΤΕπ για τη κατασκευή του νέου αερολιμένα.

Η βούληση τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και των κατοίκων της περιοχής αγνοήθηκε πλήρως και θεωρούμε ότι από πρόθεση δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς θα προσέκρουε στις ενστάσεις των ΟΤΑ. Ο υπογράφων Υπουργός αλλά και οι παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης υπουργοί οφείλουν να απαντήσουν πάραυτα στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται και να κάνουν γνωστό το πλήρες κείμενο της συμφωνίας στους αυτοδιοικητικούς φορείς και τοπικούς βουλευτές.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.