Σωκράτης Βαρδάκης: «Εμπλοκή ως προς τη χρηματοδότηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από το Ταμείο Ανάκαμψης;»

Επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο Σωκράτης Βαρδάκης, καλώντας τον να απαντήσει από το βήμα της Βουλής σχετικά με το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Βαρδάκης επισημαίνει ότι η υλοποίηση του Β.Ο.Α.Κ. θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης. Κυρίως όμως θα δημιουργήσει συνθήκες οδικής ασφάλειας, δεδομένου ότι ο φόρος αίματος στους δρόμους του νησιού είναι δυσβάσταχτος. Οι απαραίτητες διαδικασίες για την εξέλιξη του έργου, προχώρησαν αρκετά από την απελθούσα Κυβέρνηση, σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο. Από την άλλη, φαίνεται πως η σημερινή κυβέρνηση μεταθέτει τις όποιες διαδικασίες από μήνα σε μήνα, από έτος σε έτος.

Τέλη του 2020 η ΝΔ υποστήριζε ότι θα αυξήσει την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Τις τελευταίες μέρες, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απόρριψη της ελληνικής πρότασης προς την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση για την χρηματοδότηση του Β.Ο.Α.Κ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει, από το βήμα της Βουλής, αν θα χρηματοδοτηθεί τελικά ο Β.Ο.Α.Κ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και αν σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου. Τέλος ζητά να μάθει το ακριβές χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα μέχρι την έναρξη εργασιών για τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.