Σωκράτης Βαρδάκης: «Ελλειπή αποδεικνύονται τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ανασφάλεια στον Επισιτισμό-Τουρισμό»

Την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού αναδεικνύει ακόμα μια φορά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Παρά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Βαρδάκη, και τις αναλυτικές αναφορές για την ανάγκη στήριξης του κλάδου, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία δεν έχουν υλοποιήσει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στον Επισιτισμό – Τουρισμό, 170.000 εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν αποκλειστεί και από τα πρόσφατα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση:

  • Εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε το εποχικό επίδομα ούτε το επίδομα ανεργίας
  • Εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβάσεις μια ημέρας (εξτρατζήδες)
  • Εργαζόμενοι των οποίων οι εργοδότες κυρίως στον επισιτισμό είναι με ψευδείς συμβάσεις μερικής απασχόλησης
  • Εργαζόμενοι που απασχολούνται στον κλάδο μέσω γραφείων ενοικιάσεων εργαζομένων
  • Εργαζόμενοι που συμμετείχαν στα προγράμματα της μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

«Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι η τουριστική περίοδος χάθηκε και από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση, αφήνει εκτός προστασίας χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό, ενώ παράλληλα δεν έχει ανακοινώσει κανένα σχέδιο για το μέλλον του κλάδου. Τους καλούμε να το πράξουν άμεσα», σημειώνει ο κ. Βαρδάκης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.