Σωκράτης Βαρδάκης: «Εκτός απαλλαγής ΕΝΦΙΑ ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τη θεομηνία του Νοέμβρη»

Με έγγραφο της ΑΑΔΕ απάντησε το Υπουργείο Οικονομικών στην ερώτησή μας με θέμα: «Απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που καταστράφηκαν στις πρόσφατες θεομηνίες των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδος, αλλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις στην υπόλοιπη Κρήτη», η οποία αφορούσε την ολοσχερή καταστροφή ακινήτων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του περασμένου Νοεμβρίου.

Επιμένουμε με δεύτερη παρέμβαση έως ότου ο αρμόδιος Υπουργός καταλάβει ότι δεν μπορεί να λειτουργεί και να απαντά με αοριστίες δημιουργώντας παρά λύνοντας προβλήματα.

Υπάρχουν δημοτικές κοινότητες στο Νομό Ηρακλείου, οι οποίες αν και δεν κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποδεδειγμένα, από τα ίδια καιρικά φαινόμενα, τα ακίνητα εντός των ορίων τους υπέστησαν εκτενείς έως και ολοκληρωτικές καταστροφές με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον ούτε ως κατοικίες, αλλά ούτε ως επαγγελματικοί χώροι, σε μια περιοχή που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και από την πανδημία, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδημάτων των πολιτών, προέρχονται από τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή.

Για αυτές τις περιπτώσεις το Υπουργείο δεν έχει κάνει έως τώρα καμία πρόβλεψη, ούτε και έχει προβεί στην έκδοση κάποιας απόφασης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.