Σωκράτης Βαρδάκης: «Είστε λαϊκιστές, ψεύτες και πολιτικά αχρείαστοι για αυτήν την χώρα που την οδηγείτε εκ νέου στον όλεθρο με αυτόν τον προϋπολογισμό»

«Η ΝΔ με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, συνεχίζει τις δοκιμασμένες και ταυτόχρονα αποτυχημένες συνταγές, που θα μας γυρίσουν ξανά σε εποχές, προ του 2015, σε όλα αυτά που προκάλεσαν την κρίση, εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό», τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2020, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις ιδεοληψίες για την απαξίωση του κοινωνικού κράτους, την προώθηση μέτρων που αφορούν λίγους και αρεστούς, εις βάρος της μέσης ελληνικής οικογένειας και του κόσμου της εργασίας, δεν επιλέγει να κατευθύνει σημαντικό μέρος του δημοσιονομικού χώρου, που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τα οποία και καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους σε βασικές ανάγκες. Άρα, δεν θα υπάρχει σημαντική αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, γεγονός που θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η σημερινή Κυβέρνηση είχε δημιουργήσει, προεκλογικά, στην κοινωνία, μια εικόνα ότι η ΝΔ είναι η ελπίδα που έρχεται. Ωστόσο, από την επομένη κιόλας των εκλογών άρχισαν να διαψεύδονται σε οτιδήποτε υποσχέθηκαν, περί ενίσχυσης  της μεσαίας τάξης και προστασίας του κόσμου  της εργασίας. Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι καμία σημαντική βελτίωση της εισοδηματικής τους κατάστασης δεν θα υπάρξει. Ταυτόχρονα με την σωρεία αντεργατικών ρυθμίσεων που έχει ήδη ψηφίσει, καταργεί  κάθε έννοια δικαίου.

Ο κ. Βαρδάκης έκανε λόγο για εμμονή των κυβερνόντων, οι οποίοι πιστεύουν ότι με την φτωχοποίηση της κοινωνίας και των εργαζομένων θα έρθει ανάπτυξη. Η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους των Τραπεζών, η συνευθύνη εργολάβου-υπεργολάβου, η κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απαξίωση του ΣΕΠΕ η αποδυνάμωση του ΟΜΕΔ με την κατάργηση ουσιαστικά της Διαιτησίας και διαμεσολάβησης είναι οι τιμωρητικές παρεμβάσεις της σημερινής Κυβέρνησης, με τις οποίες επαναφέρεται σιγά αλλά σταθερά η εργασιακή ζούγκλα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που έβαλε πρώτη φορά χέρι στο μιντιακό κατεστημένο και τήρησε την αξιοκρατία στο δημόσιο βίο. Επιπλέον, ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στάθηκε απέναντι από τους ψευδο-μακεδονομάχους, που δηλητηρίασαν τον ελληνικό λαό και υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών, της οποίας η τεράστια σημασία φαίνεται σήμερα και προς τιμή τους, κάποια στελέχη σας το αναγνωρίζουν.

«…….Γιατί σταθήκαμε απέναντι στο κατεστημένο και δυστυχώς δεν προλάβαμε να σπάσουμε το απόστημα.

Τον Ιούλιο, τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης αλλά τα μέσα της διαφθοράς και της ανομίας, του λαϊκισμού.

Θα σπάσει όμως το απόστημα να είστε σίγουροι.

Εύχομαι μόνο να μην είναι αργά για τον ελληνικό λαό και δέκα χρόνων θυσίες να πάνε χαμένες».

Παρακολουθήστε το βίντεο από την τοποθέτηση του κ. Βαρδάκη στο:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.