Σωκράτης Βαρδάκης «Είναι ανεπίτρεπτο να μένουν εκτός ενιαίων πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικοί, για 3 ευρώ!»

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλο», και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης λόγω «μη καταβολής του παραβόλου των 3 ευρώ», πραγματοποιήθηκε σήμερα, με σκοπό την ενημέρωση από τους ίδιους  εκπαιδευτικούς, για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω του αποκλεισμού μεγάλης μερίδας συμμετεχόντων στην προκήρυξη 1ΓΕ/2019, από τους πίνακες του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στη γενική αγωγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στη διαδικασία της προκήρυξης, καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κατέχοντας τα απαιτούμενα προσόντα, κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον ενιαίο πίνακα, εξαιτίας διαφόρων τεχνικών δυσλειτουργιών του συστήματος κατά τη διαδικασία πληρωμής του παραβόλου, αλλά και παραπλάνησης τους από το βίντεο οδηγιών του αρμόδιου φορέα, το οποίο καθοδηγεί τους χρήστες μόνο για τη δέσμευσής του.

Ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την συνάντηση δήλωσε: «Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, το παράβολο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία σύνταξης πινάκων του ΑΣΕΠ. Σε καμία περίπτωση οι δυσλειτουργίες στο σύστημα δεν θα πρέπει να οδηγούν τους υποψηφίους σε απόγνωση, καθώς αυτοί κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τους επικείμενους διορισμούς. Στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου απέναντι στην διοίκηση, το κράτος οφείλει να επιλύσει άμεσα το προκείμενο πρόβλημα.  Ήδη από τις 3 Ιουλίου έχουμε καταθέσει 51 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τα αρμόδια Υπουργεία, ερώτηση ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξέρουν ότι οι προσπάθειές μας θα ενταθούν προς ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της κοινότητας των εκπαιδευτικών».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.