Σωκράτης Βαρδάκης: ‘’Δυστυχώς, η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, μέσα από την συνεχή καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.’’

Στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την κύρωση δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε τεράστια αδιέξοδα.

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι η συνέπεια της ΝΔ στην νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική της, είναι πραγματικά αξιοσημείωτη, ταυτόχρονα και αρκετά προβλέψιμη. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, μέσα από την συνεχή καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: ‘’Η εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας επιτυγχάνεται μέσα από την ακύρωση στην πράξη όλων των μέτρων και μέσων προστασίας που είχε ψηφίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση και φυσικά μέσω της μείωσης του εισοδήματος των εργαζόμενων.

Και αυτό δεν αφορά μόνο το παρόν νομοσχέδιο, αλλά και τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζετε σωρηδόν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η σταθερή επιδίωξή της ΝΔ αποτυπώνεται αυτή τη φορά στις συγκεκριμένες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι χρησιμοποιούν την υγειονομική κρίση ως αφορμή για να προωθήσουν τις πάγιες απόψεις και ιδεοληψίες τους, κατά των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας.

Είναι θλιβερό κύριε Μητσοτάκη και κύριε Βρούτση η Κυβέρνηση

  • να νομιμοποιεί την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία
  • μετά την ακύρωση της αύξησης του κατώτατου μισθού το 2020, να παραπέμπετε στις καλένδες οποιαδήποτε αύξηση το 2021
  • να παρατείνετε το καθεστώς αναστολής συμβάσεων, δηλαδή της επιδότησης ανεργίας
  • να επεκτείνετε  τη δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης με μονομερή απόφαση εργοδοτών, καταργώντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο
  • να επιμένετε στο αποτυχημένο πρόγραμμα ΣΥΝ – εργασία, δηλαδή στη μείωση μισθών και μετατροπή της πλήρους σε μερική και εκ περιτροπής εργασία.

Τα μέτρα που έχετε λάβει μέχρι τώρα κύριοι της Κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει σε παρατεταμένη αύξηση της ανεργίας, μείωση μισθών και προσλήψεων, ελαστικές μορφές εργασίας.

Στο 18,3% τον Ιούνιο η ανεργία, χωρίς όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης. Ταυτόχρονα το πρωτοφανές, ιστορικό αρνητικό ρεκόρ ύφεσης στο 15,2% επιβεβαιώνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η κυβέρνηση  βρίσκεται, σε λάθος δρόμο.

Και όμως εσείς συνεχίζετε απτόητοι την βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών, έχοντας βάλει πλώρη για επιστροφή στη μνημονιακή εποχή 2010-2014.

Κ. πρόεδρε επιτρέψτε μου να τελειώσω με αυτό:

Η αναλγησία της σημερινής κυβέρνησης είναι πρωτόγνωρη.

73 μέρες απεργία στα τουριστικά λεωφορεία.

Θυμάστε Κάτι  αντίστοιχο;

Κάναμε παρέμβαση στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Φωνή βοώντος….

Ποιο είναι το θέμα.

Αυτό που έθεσαν όλοι οι φορείς χθες:

Επέκταση και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων.

Γι αυτό απεργούν οι εργαζόμενοι 73 ημέρες.

Το ίδιο και στον επισιτισμό.

Και εσείς όλα αυτά λέτε ότι γίνονται για το καλό των εργαζομένων.

Ακούστε τώρα. Μου ήρθε πριν λίγο από το Σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων:

“Άνανδρη δολοφονική επίθεση δέχθηκε σήμερα συνάδελφός μας, απεργός 73 ημερών, από απεργοσπάστη.”

Αυτά θέλετε; Τι περιμένετε για να παρέμβετε; Να θρηνήσουμε θύματα;

Τα καθρεφτάκια αγαπητοί μου συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, τελειώνουν.

Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, αλλάξτε τακτική πριν είναι πολύ αργά για τον Ελληνικό λαό.’’

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.