Σωκράτης Βαρδάκης: «Δικαίωση για 135 εργαζομένους του ΟΑΕΔ με αποδοχή της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ»

Η Κυβέρνηση έστω και στο «παραπέντε» της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, αποδέχθηκε την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Σωκράτη Βαρδάκη, Πάνου Σκουρλέτη και Θεανώς Φωτίου, αναφορικά με την παραίτηση ΟΑΕΔ από ένδικα μέσα.

Με την τροπολογία αυτή, παραμένουν στις θέσεις τους συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που παρείχαν τις υπηρεσίες τους για περισσότερα από 15 χρόνια, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και γνώση που σήμερα κρίνεται άκρως απαραίτητη σε μία δύσκολη συγκυρία για τον Οργανισμό.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, λόγω και της πανδημίας, ο ΟΑΕΔ κλήθηκε και θα συνεχίσει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο κοινωνικό κράτος, καθώς εκτός από τα επιδόματα ανεργίας, διεκπεραίωσε κοινωφελή προγράμματα εργασίας, τον κοινωνικό τουρισμό, έκτακτα επιδόματα μακροχρόνια ανέργων, κ.ά., ενώ η Κυβέρνηση φάνηκε όχι μόνο να μην τον στηρίζει, αλλά και με πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες να τον αποδυναμώνει, στερώντας του σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση προτείναμε να δοθεί τέλος στην εργασιακή επισφάλεια 135 συμβασιούχων εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παρέχουν τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τους», σημειώνει ο Σωκράτης Βαρδάκης σε δήλωσή του, μετά την αποδοχή της νομοθετικής ρύθμισης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.