Σωκράτης Βαρδάκης: «Διγλωσσία, ανεμελιά και ανικανότητα χαρακτηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών»

Διγλωσσία, απαξίωση και ανικανότητα, σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων δημόσιων ακινήτων, προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Συγκεκριμένα, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου έχει ζητήσει την παραχώρηση για αξιοποίηση και χρήση εκ των υπηρεσιών του, κτήρια όπως το πρώην Αστυνομικό τμήμα στην Πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια), το κτίριο που στεγαζόταν η Τροχαία στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη και το παλιό Ειρηνοδικείο Ηρακλείου στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, εντούτοις σύμφωνα με την απάντηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. στην οποία ανήκουν τα συγκεκριμένα ακίνητα, δεν έχει παραληφθεί τέτοιο αίτημα.

Να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε. εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών και ο Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος σε απάντηση επίκαιρης ερώτησής του Σωκράτη Βαρδάκη στις 14 Φεβρουαρίου 2020, τόνισε ότι εξετάζονται από την Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. προτάσεις αξιοποίησης, όπως η πρόταση που έχει κατατεθεί από το Δήμο Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Eκτός από την αξιοποίηση των κτιρίων προς όφελος της κοινωνίας του Ηρακλείου, η αποκατάστασή τους θα σηματοδοτήσει και την ιστορική ανάδειξή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε πραγματοποιήσει συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών με την τότε Υφυπουργό κα Παπανάτσιου, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και την υπεύθυνη για την Δημοτική Περιουσία του Δήμου κα Αρχοντάκη, είχε κατατεθεί πλήρης φάκελος αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις παραχώρησης και αξιοποίησης. Η τότε ηγεσία του Υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε θετική εισήγηση, μετά και την παραχώρηση του Ειρηνοδικείου Χερσονήσου στον Δήμο Χερσονήσου.

Ο Δήμος Ηρακλείου μισθώνει ακίνητα για τη στέγαση των υπηρεσιών του, ενώ παράλληλα τα κτήρια αυτά αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για την υγεία των πολιτών, συνεπώς επιτακτική είναι η ανάγκη για την συντήρηση μέσω της αξιοποίησή τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.