Σωκράτης Βαρδάκης: «Δημοσιονομική βόμβα οι εκκρεμείς συντάξεις»

Για το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων στο Ηράκλειο μίλησε στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον κ. Μανόλη Αργυράκη, ο Σωκράτης Βαρδάκης, καθώς είναι γνωστό το πρόβλημα της καθυστέρησης, ιδίως σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Γι αυτό άλλωστε, όπως τόνισε, «εστάλησαν φάκελοι ασφαλισμένων σε υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν φόρτο εργασίας».

Ο Σωκράτης Βαρδάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα, κατά 700εκ. ευρώ και παρέδωσε έναν πλεονασματικό ΕΦΚΑ, κατά 1 δις.

Με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δε γνωρίζουν τα σωστά στοιχεία, ώστε να παρέμβουν για να λυθεί το πρόβλημα. Επιπρόσθετα, ενημέρωσε ότι οι απονομές συντάξεων του νομού Λασιθίου, διεκπεραιώνονται από το Ηράκλειο.

«Σήμερα οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 270.000 και αν προσθέσουμε σε αυτές επικουρικές και εφάπαξ, προβλέπεται έως το τέλος του έτους να αγγίξουν τις 300.000. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, προειδοποίησε για τη «δημοσιονομική βόμβα» των συντάξεων που τελούν σε εκκρεμότητα και δεν έχουν ακόμη καταβληθεί από τον ΕΦΚΑ, ούτε που η Ευρωπαϊκή επιτροπή, για πρώτη φορά πιέζει την κυβέρνηση να λύσει επειγόντως το θέμα. Αυτό το χρέος προς τους ασφαλισμένους, φτάνει τα 2,5 δις ευρώ!».

Ο Σωκράτης Βαρδάκης υπογράμμισε πως μετά από συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αναδείχτηκε το θέμα. Όμως ο ΕΦΚΑ αρνήθηκε να δώσει στο γραφείο προϋπολογισμού της βουλής τα ακριβή στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Ζητάμε από τον κ. Βρούτση να μας πει την αλήθεια για την τωρινή κατάσταση στον ΕΦΚΑ, ώστε να μπορέσουμε όλοι να προτείνουμε λύσεις.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.