Σωκράτης Βαρδάκης: «Δημοσιονομική βόμβα οι εκκρεμείς συντάξεις»

«Φρούδες ελπίδες η δέσμευση Βρούτση για εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων έως τα μέσα του 2021. Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης έχουν φτάσει τις 270.000, από 208.322 στο τέλος Μαρτίου και εκτιμάται πως οι αιτήσεις για κύριες, επικουρικές και εφάπαξ θα φτάσουν τις 300.000 έως το τέλος του έτους.

Καμπανάκι για την έκρηξη εκκρεμών συντάξεων χτυπά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση. Η Κομισιόν κάνει λόγο για απροσδόκητη αύξηση των εκκρεμών συντάξεων.
Στην έκθεση σημειώνεται η «απροσδόκητη αύξηση» των εκκρεμών συντάξεων σε συνδυασμό με την απώλεια του στόχου συρρίκνωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου συνολικά. Το Ιούνιο, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου ανέρχονταν σε 1,5 δις ευρώ, ποσό υψηλότερο κατά 667εκ. ευρώ σε σχέση με το στόχο έναντι του οποίου είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, με την κατάρτιση ενός συγκεκριμένου οδικού χάρτη για τον μηδενισμό αυτών των χρεών. Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια και επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, κρατούν σε ομηρία χιλιάδες συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα, αποτελούν μία τεράστια δημοσιονομική εκκρεμότητα που το συνολικό βάρος για τον προϋπολογισμό από την καταβολή των εν λόγω υποχρεώσεων θα ξεπεράσει τα 2,5 δις ευρώ σε ετήσια βάση και βέβαια η μείωση εσόδων σηματοδοτεί δυστυχώς για άλλη μία φορά κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Κύριε Μητσοτάκη πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Έχετε κάνει παύση πληρωμών του δημοσίου προς τους πολίτες ή η ανικανότητα του Υπουργείου Εργασίας που με ένα κλικ θα διεκπεραίωνε συντάξεις, εγκλωβίζει και φτωχοποιεί τους Έλληνες πολίτες».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.