Σωκράτης Βαρδάκης: «Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να απαξιώνει και να ξεπουλά βασικές υποδομές του κράτους»

Βάσει του εγγράφου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ε.Υ.Δ.Α.Π. – Ο.Μ.Ε. Ε.Υ.Δ.Α.Π., για την εκχώρηση του νερού και συγκεκριμένα για το έργο ‘’Διαχείριση – Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας’’, το οποίο ανοίγει το δρόμο σε ιδιώτες για την διαχείριση αποθεμάτων πόσιμου νερού, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρουν και οι εργαζόμενοι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής του νερού , θα δημιουργήσει μεγάλη επισφάλεια στην ομαλή υδροδότηση και θα θέσει σε αβεβαιότητα το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, που επί σειρά ετών εργάζονται και προσφέρουν για την αδιάλειπτη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας.

Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση μεθοδεύει το ξεπούλημα του νερού, την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων δημόσιων-δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αρχικά με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η οποία τελικά θα καταστεί ασύμφορη και σε βάρος των χρηστών. Πέρα όμως από το κόστος, το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι η υψηλή ποιότητα του πόσιμου νερού που διασφαλιζόταν πλήρως στην Ελλάδα, δεν θα θεωρείται πλέον δεδομένη. Ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει άμεσα το έγγραφο της Ομοσπονδίας, με το οποίο οι εργαζόμενοι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την επιλογή της Κυβέρνησης να εκχωρήσει το νερό».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.